Friday, December 31, 2021

Orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen

Orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen



Ansvarsfriskrivning Anpassade papper som du får från våra skrivexperter bör endast användas för forskningsändamål. Åtkomst 07 jan, Således, även om tariffen tillät företag att hålla sig flytande, total handel mellan U. Fråga en expert GRATIS. Det var en tid med många förändringar. Således ledde inte fri marknad och storskalig politisk inkompetens till slut till 12 år av plåga, inte bara i USA utan i många länder i världen, orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen.





Våra fördelar



Den stora depressionen var en långvarig ekonomisk kris i den globala ekonomin som startade i USA. iorsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen, och senare involverade andra länder. Den stora depressionen slutade officiellt i men i verkligheten i U. ekonomin började återhämta sig först efter andra världskriget, orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen. Den stora depressionen var synkroniserad och omfattande och påverkade alla sektorer av den globala ekonomin. I själva verket var detta den globala ekonomiska krisen, men den fick sin titel, nämligen på grund av det känslomässiga tillstånd samhället befann sig i: människor kastade sig verkligen in i ett depressivt tillstånd av torpor. Ett stort antal undersökningar ägnas nu åt att studera den stora depressionen och dess inverkan på USA och livet för miljontals amerikaner.


Således har Alan Reynoldsp. Människor delar fortfarande känslan av att en kraftig ekonomisk avmattning kan inträffa när som helst: utan förvarning och utan anledning. Denna rädsla utnyttjas numera ofta som en viktig motivering för regeringens praktiskt taget obegränsade ingripande i den ekonomiska sfären. Som ett resultat av detta tar många forskare idag också kritik mot marknadskapitalismen och stöder myndigheternas ekonomiskt destruktiva politik. Orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen i detta dokument kommer vi att kritiskt undersöka sociala och ekonomiska orsaker till den stora depressionen, samt analysera dess konsekvenser genom prismat av olika tillvägagångssätt. Vi hävdar att snedvridningarna i ekonomin orsakades av FRS penningpolitik tillsammans med inkompetent politik från myndigheterna, vilket slutligen ledde till andra världskriget.


På grund av denna höst har miljoner människor i USA. lidit förluster Rossp. Enligt keynesiansk teori inträffade den stora depressionen i USA på grund av överproduktion av råvaror och brist på pengar för att köpa dem Rothbardp. Eftersom pengarna var bundna till guldreserven och mängden av denna metall var begränsad, uppstod en brist på pengar, och därmed bristen på effektiv efterfrågan på varor och tjänster, orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen. Vidare, i kedjereaktionen: en kraftig nedgång i priserna på varor deflation företags konkurs, arbetslöshet, skyddstullar på importerade varor, minskad konsumentefterfrågan och en kraftig nedgång i levnadsstandard Rothbardp.


Före början av den stora depressionen var U.S. guldreservens tillväxt var långsammare än ekonomins utveckling. Detta ledde till uppkomsten av dold inflation, som regeringen tryckte orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen pengar för den snabba tillväxten av ekonomin. Således, som Edsforthp. Situationen inträffade där tillväxten av arbetsproduktivitet inom industrin minskade, och mängden pseudo-pengarräkningar, kvitton etc. Det finns dock en annan syn på orsakerna till den stora depressionen.


Enligt det marxistiska synsättet föregicks den stora depressionen av den snabba tillväxten av U.S. Alltså från till U. nationalinkomsten nästan tredubblades. Transportbandsproduktion uppfanns, aktiemarknaden utvecklades snabbt, antalet spekulativ handel växte, fastighetspriserna gick upp McElvainep. Ökningen i produktionen av varor krävde en ökning av penningmängden, men dollarn var knuten till guld Bernsteinp. En annan vanlig syn som diskuteras av marxistisk syn är att ansvaret för den stora depressionen ligger på kapitalismen och marknadsekonomin, och att endast statens ingripande ledde till den ekonomiska återhämtningen av America Reedp. Enligt detta förenklade tillvägagångssätt var Amerika orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen och drogs in i depressionen av aktiemarknaden, en av kapitalismens pelare.


President Herbert Hoover, orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen, en anhängare av laissez-faire principen icke-inblandning av orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen i ekonomin vägrade att använda statsmaktens verktyg, och som ett resultat försämrades den ekonomiska situationen. Slutsatsen verkar uppenbar: kapitalismen går inte att lita på, och staten bör spela en aktiv roll i ekonomin för att rädda oss från oundviklig nedgång Reedp. En populär förklaring till börskraschen bygger på en kritik av att använda lånade medel för att köpa värdepapper.


Författarna till många historiska studier hävdar att skenande spekulation i aktier var förknippad med överdriven användning av hävstångseffekter. Dessutom började minskningen av marginalkraven att stiga, och låntagarna fick betala kontant större delen av kostnaden för de köpta aktierna Smileyp. Så argumentet om hävstången håller inte vatten. Men manipulationen med pengar och kreditflöden är en helt annan sak. De flesta ekonomer-monetarister, i synnerhet representanterna för den österrikiska skolan, noterar det nära sambandet mellan kassaflöde och ekonomisk aktivitet. När staten gör kontanter och kredittillskott sjunker räntorna till en början. Företag investerar dessa lätta pengar i nya projekt inom produktionssfären och råvarumarknaden blomstrar.


Med stabiliseringen av situationen stiger kostnaderna för att göra affärer, räntorna justeras upp och vinsterna faller. Således kommer effekten av lätta pengar att försvinna, och de monetära myndigheterna, av rädsla för prisinflation, bromsar penningmängdens tillväxt eller till och med minskar den. I alla fall är dessa manipulationer tillräckliga för att beröva ett ekonomiskt kortslott dess skakiga grund Reedp. Enligt Rothbardorsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen, en sådan ökning av pengar och kreditflöden ledde till en sänkning av räntorna, förde aktiemarknadens index till aldrig tidigare skådade höjder och skapade fenomenet med det rytande tjugotalet. En ohämmad tillväxt av den monetära kreditmassan blev vad ekonomen Benjamin Anderson kallade början på New Deal - den välkända interventionistiska politik som senare genomfördes av president Franklin Roosevelt.


Andra forskare tvivlar dock på att Fed-rörelsen var orsaken till inflationen och pekar på relativt stabila priser på råvaror och konsumtionsvaror, vilket enligt deras åsikt tyder på att penningpolitiken inte var så oansvarig Higgs orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen, sid. Naturligtvis hjälpte en betydande sänkning av de höga inkomstskattesatserna under Coolidge ekonomin och kanske utjämnade priseffekten av FRS-politiken. Skattesänkningen stimulerade investeringar och real ekonomisk tillväxt, vilket ytterligare ledde till nya tekniska genombrott och affärsuppfinningar när det gäller produktionsförsämring. Utan tvekan hade den växande tillväxten av arbetsproduktivitet en stabiliserande effekt på priserna, som annars skulle vara högre Reedp.


De federala myndigheternas agerande som svar på lågkonjunkturen ledde bara till att den förvärrades Higgsp. Det var ett komplement till Fordney-McCumber-tullsatsen som ledde det amerikanska jordbruket till en kris under det föregående decenniet. Smoot-Hawley Tariff, den mest protektionistiska lagförslaget i USA. historia, praktiskt taget stängde gränserna för utländska råvaror och inledde ett bittert handelskrig Reedp. Tjänstemän från administrationen och kongressen var övertygade om att handelshinder skulle få amerikanerna att köpa mer inhemska råvaror och att detta äntligen skulle lösa arbetslöshetsproblemet.


Men de kände tydligen inte till en viktig princip för internationell handel: staten kan inte blockera importen utan att blockera exporten samtidigt McElvainep. I allmänhet ledde snedvridningarna i ekonomin orsakade av FRS penningpolitik landet till recessionens väg, men statens ytterligare steg förvandlade en recession till en fullskalig katastrof. I sin tur gjorde Roosevelt visserligen några förändringar, men de var tydligen inte de förändringar landet hoppades på. Under sina första hundra dagar vidtog han stränga åtgärder för att begränsa vinsterna. Istället för att ta bort de hinder för rikedomstillväxt som hans föregångare uppförde, skapade han sina egna.


Han försvagade U. dollar på alla sätt genom ökning av dess kvantitet och försämring av dess kvalitet. Nästan alla banker i konkurs hade arbetat i staterna med lagar om system utan filialer. Dessa lagar förbjöd banker att öppna filialer och därigenom diversifiera sina portföljer och minska riskerna. InRoosevelt övertalade kongressen att upprätta ett socialförsäkringssystem och införa minimilönen för första gången i landets historia. Även om allmänheten fortfarande sätter dessa åtgärder till hans kredit, har många ekonomer en annan synpunkt. Som ett resultat av införandet av minimilönen blev många oerfarna, unga, outbildade och utsatta arbetare för dyra för arbetsgivaren enligt vissa uppskattningar, bestämmelserna om minimilön som antagits i en annan lag, lämnade arbetslösa om afroamerikaner Smileyp.


Och aktuella undersökningar och utvärderingar visar att socialförsäkringssystemet har utvecklats i en sådan mardröm att det kommer att bli nödvändigt att antingen privatisera det eller höja de redan höga skatterna för att hålla det flytande Edsforthp. I allmänhet, som ett resultat av hans ansträngningar, var ekonomin deprimerad till slutet av årtiondet, orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen. Den stora depressionen fick viktiga konsekvenser både för USA. ekonomin och den globala ekonomin som helhet. I U. Men utan tvekan vilade den största bördan av den ekonomiska krisen objektivt sett på vanliga medborgares axlar.


Den massiva nedgången i industriproduktionen, stängningen av tiotusentals fabriker, gruvor och enorm undersysselsättning av produktionsanläggningar – allt detta ledde till en enorm ökning av arbetslösheten. Om vi ​​lägger till det faktum att U. hade inget statligt socialförsäkringssystem, och många banker kollapsade och tog bort medborgarnas insättningar, kan vi säga att folk inte hade några förhoppningar vare sig på stöd från staten eller att få tillbaka sina pengar. Många människor stod inför ett verkligt hot om svält. Människor förlorade tron ​​på sig själva, sin makt och var under lång tid i ett tillstånd av psykologisk depression, som var mycket värre än den ekonomiska McElvainep.


Situationen för människor som behöll sitt jobb var dock inte mycket bättre. Den ständigt tryckande känslan av otrygghet och rädsla för att förlora sina jobb kompletterades med de ständigt sänkande lönerna. Dessutom, trots att de genomförde ekonomiska reformer nyhandlare styrdes främst av pragmatiska överväganden, dök ett visst objektivt historiskt mönster upp i deras orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen de drev fram och tvingade fram de statsmonopolistiska tendenserna i utvecklingen av den amerikanska kapitalismen. Således visade sig reformerna vara ett verktyg för att stärka den amerikanska kapitalismens statsmonopolistiska karaktär.


Generellt sett ledde ineffektiviteten i de finansiella och ekonomiska åtgärderna i New Deal till tillkomsten av den nya ekonomiska kollapsen i Bordop. Depressionen spred sig omedelbart till de europeiska ekonomierna, men Europa kände verkligen hela kraften av inverkan i Det var en särskilt svår tid för Tyskland beroende på de utarmade amerikanska lånen och investeringarna. Arbetslösheten i landet nådde 6 miljoner människor Gatesp. Inom några veckor följde krisen i Storbritannien; det påverkade också mindre industrialiserade länder som Frankrike och Italien.


Med den kraftiga nedgången i efterfrågan på många produkter — som kaffe, orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen, socker, bomull och silke — de flesta exportörer blev utarmade, från Brasilien till Japan Gatesp. I Storbritannien föll Labourregeringen, och partiet självt splittrades. Labouristledare gick in i koalitionen med de konservativa och liberalerna och bildade koalitionsregeringen som skar ned arbetslöshetsersättningen och lönerna till tjänstemän. Regeringen misslyckades med att rädda pundet och Storbritannien var tvungen att vägra från guldmyntfoten – finansiell stabilitet. Principen om frihandel offrades också: för att skydda inhemska producenter lade Storbritannien tullar på många importerade varor.


Denna politik, känd som protektionism, tillämpades av många länder, vilket ledde till minskad global handel och bromsade den övergripande ekonomiska återhämtningen Gatesp. I Tyskland orsakade depressionen en sådan frustration och ilska att Adolf Hitler och hans nazistparti kom till makten. Det kunde ha varit en slump, men Hitler valde en ekonomisk kurs, utan framgång förespråkad av den brittiske ekonomen John Maynard Keynes, som hävdade att regeringen inte borde spara utan spendera, starta stora projekt för offentliga arbeten för att skapa jobb och ge en ny impuls till ekonomi Bordop.


Nazisterna spenderade pengar på vapen och byggande av vägar, eftersom det krävdes av Hitlers aggressiva planer, men resultatet var precis vad Keynes förutspådde: arbetslösheten försvann och Hitler blev en mirakelarbetare i miljontals människors ögon. Militarism spelade en liknande roll i Japan. Som ett resultat kan vi säga att den stora depressionen, som började i U. Minskningen faktiskt orsak och verkan av den stora depressionsuppsatsen världshandel orsakad av tullkrig blev en av förutsättningarna för andra världskriget, som började några år senare. I andra länder var skyldig 30 miljarder dollar till U.





uppsats om medias roll



Denna uppsats går igenom de ekonomiska och politiska orsakerna till krisen och deras efterföljande konsekvenser. Ekonomiskt präglades krisens början av Wall Street-kollapsen. Vid denna tidpunkt var ekonomins köpkraft bristande eftersom penningmängden minskade. Inledningsvis fanns det spekulationer om den eminenta Wall Street-kollapsen. Vid denna tid ledde USA:s regering till finansiella åtgärder som syftade till att minska detta inflytande. I det här fallet försökte den federala regeringen minska penningmängden i ekonomin genom höjda räntor. Detta syftade till att skapa vägar för att minska den ökade penningmängden på marknaden. Men denna process misslyckades i det långa loppet eftersom penningmängden kontinuerligt föll.


Följaktligen ledde detta till att den minskade penningmängden i ekonomin resulterade i den stora depressionen. Politiskt konstaterade Rosen att protektionism och regleringar spelade en viktig roll i uppkomsten och eskaleringen av den globala lågkonjunkturkrisen. I detta avseende utvecklade globala ekonomier såsom europeiska marknader strategier för att reglera mot ökad import till marknaderna. Detta försökte råda bot på den europeiska marknadens överproduktion. På samma sätt, för att skydda de amerikanska multinationella företagen; regeringen instiftade Smoot-Hawley Tariff.


Tariffen införde höga skattesatser för import i USA. I detta avseende syftade strategin till att begränsa importen till ekonomin. Detta var en strategi för att mildra den ökade överproduktionen i ekonomin. Som sådan försökte regeringen fastställa strukturen genom vilken man kunde minska konsekvenserna av ökad överproduktion i ekonomin. Men även om detta minskade fall av överproduktion i ekonomin, ledde det till minskad internationell handel. Följaktligen minskade detta utländsk valuta på de globala marknaderna. Denna trend var inte bara i USA utan även i länder över hela den globala ekonomin. Ökade tullar och importrestriktioner ledde till minskad internationell handel.


Som ett resultat av detta utsattes ekonomier för minskad utländsk valuta. Detta påverkade den övergripande valutaköpkraften i ekonomin eftersom valutor förlorade sitt värde på den globala marknaden. Internationell handel spelar en viktig roll för att öka ökade valutainköp genom utveckling av balanserade och gynnsamma bytesvillkor. Genom upprättandet av gynnsamma bytesvillkor ökar ekonomiernas valutor sin köpkraft vilket ökar ökade utgifter och konsumtionsnivåer i en ekonomi.


Minskning av handeln resulterade i minskade utgifter som ytterligare minskade penningmängden på marknaden, vilket spred den globala krisen under den stora depressionen. Minskningen av import- och internationell handel resulterade i ökade arbetslöshetssiffror. De internationella handelsdistributionskanalerna visade ökade sysselsättningsmöjligheter. Därför ledde dess kollaps till ökad arbetslöshet. Vidare möjliggjorde handeln ökade statliga intäkter genom uttagna skatter och tullar. Därför ledde minskningen till minskade statliga intäkter. En kombination av dessa faktorer minskade inkomsterna och de offentliga utgifterna i ekonomin. Följaktligen upprätthöll den minskade internationella handeln minskad penningmängd på den globala marknaden. Den globala depressionskrisens uppkomst berodde på minskad penningmängd på marknaden.


En ytterligare orsak till eskaleringen av den globala lågkonjunkturkrisen var förekomsten av små och många banker. Så, vad är orsakerna till den stora depressionen? Att bara skylla på Black Tuesday skulle vara orättvist eftersom en så stor händelse inte kan definieras av ett speciellt missöde. Detta hade lett till att banksektorn påverkades eftersom effekterna av den finansiella växelkraschen böljade över hela ekonomin. Fler än 3 föll in och det statliga butiksskyddet var fram till dess outgrundligt, så när bankerna krånglade förlorade individer alla sina pengar. Individer drog frenetiskt tillbaka sina pengar, tvingade fler banker att stänga och innan decenniet hade slutat hade mer än 9 banker krånglat. För att skydda U.


industri från utländska konkurrenter, antog kongressen Tariff Act of , även känd som Smoot-Hawley Tariff. Åtgärden införde betydande skattesatser på en mängd olika importer. varor som ledde till ett fall i världshandeln med två tredjedelar mellan och Det hopade sig på den tidiga förlusten av förtroende på Wall Street och fick U. att isolera sig. När president Franklin D. Roosevelt undertecknade lagen om ömsesidiga handelsavtal, tullnivåerna sjönk, vilket främjade handelsliberalisering och samarbete med utländska regeringar. Återbetalningen av de krigsskadestånd som Tyskland skulle betala inställdes efter Lausannekonferensen för fallande priser och en svag efterfrågan orsakade av detta skapade ytterligare ett problem i det centraleuropeiska banksystemet, där deras finansiella system hade en hand i hand relation med näringslivet.


I , kollapsade Creditanstalt-banken i Wien vilket resulterade i en finansiell panik över hela Europa. Depressionen hade dock drastiska effekter på den lokala ekonomin och förklarar delvis upploppen den 6 februari och ännu mer bildandet av Folkfronten, ledd av SFIO:s socialistledare Léon Blum, som vann valet i ultranationalistiska grupper. popularitet, även om demokratin segrade in i andra världskriget. I Italien var industrier nära att misslyckas, de köptes ut av bankerna i en i stort sett illusionär räddningsaktion - tillgångarna som användes för att finansiera köpen var i stort sett värdelösa. Detta ledde till att en finanskris toppade och stora statliga ingripanden. Industrial Reconstruction Institute IRI bildades i januari och tog kontroll över de bankägda företagen, vilket plötsligt gav Italien den största statligt ägda industrisektorn i Europa.


Monetarister som Milton Friedman och Anna J. Schwartz trodde att den nedåtgående vändningen i ekonomin, som började med börskraschen, bara skulle ha varit en vanlig lågkonjunktur om Federal Reserve hade vidtagit aggressiva åtgärder. Den stora depressionen hade inte bara ekonomiska utan också sociala effekter. Det ledde till stora statliga reformer och nya federala program som social trygghet, federalt stöd för bevarande jordbearbetning och hållbart jordbruk och federal insättningsförsäkring. Den sociala situationen hade kommit till en punkt där människor hade slutat sätta något värde på pengar och levde sina liv därefter baserat på saker av värde som kunde vara något så enkelt som en radio, utan att oroa sig för morgondagens problem.


Resten är, som de säger, historia. Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Den stora depressionens orsaker och effekter Ämne: Historia Kategori: USA:s historia Ämne: Stor depression , Världshistoria Sidor 2 ord: Publicerad: 18 mars Nedladdningar: 12 Ladda ner Skriv ut.

No comments:

Post a Comment