Friday, January 28, 2022

Hur man gör en reflekterande uppsats

Hur man gör en reflekterande uppsats



Det är en utmärkt plattform för uppsatsskrivande som hjälper dig i alla typer av akademiska uppsatser. Var noga med att kolla in det för en djupgående titt på hur du gör ett bra slutgiltigt intryck på din läsare. än en gång tack hur man gör en reflekterande uppsats mycket. Som sådan kan dessa typer av reflekterande metoder leda till djupgående förändringar i ditt sätt att utföra ditt arbete och i hur du tänker om vissa situationer. När du väljer ämne, se till att det valda ämnet varken är för brett eller för smalt. En ultimat essäskrivande guide för studenter.





Vad är en reflekterande uppsats?



Virginia har varit instruktör i engelska vid universitet i över 20 år. Hon är specialiserad på att hjälpa människor att skriva uppsatser snabbare och enklare. Reflekterande essäer kräver att författaren analyserar en tidigare erfarenhet från nuet. Jon Tyson, CC0, via Unsplash. Reflekterande essäer beskriver en händelse eller upplevelse, analysera sedan innebörden av den upplevelsen och vad som kan läras av den. Det som gör en uppsats reflekterande är att författaren analyserar en tidigare händelse från nuet. Reflekterande essäer kräver att författaren öppnar sig om sina tankar och känslor för att måla en sann bild av sin historia, personlighet och individuella egenskaper.


De bör innehålla en levande sammanfattning och beskrivning av upplevelsen så att läsaren känner att de också har upplevt den. De bör också innehålla en förklaring av dina tankar, känslor och reaktioner. Ovanstående ämnen kanske redan har gett en idé om vad du skulle vilja skriva om. Om inte, nedan är några ämnen eller snabba idéer för en reflekterande uppsats, hur man gör en reflekterande uppsats. Organisationen av en reflekterande uppsats är mycket lik andra typer av uppsatser. En översikt över en bra reflekterande uppsats läggs ut för din användning nedan. Att skriva en reflekterande uppsats, även känd som ett reflekterande papper eller reflektionspapper, är lika enkelt som att följa steg-för-steg-instruktionerna nedan. Om du inte har tilldelats ett ämne och inte har ett ämne i åtanke, kolla listan med ämnen ovan för inspiration.


Om de inte räcker, ta en titt på dessa reflektionsämnen. Det första steget för att skriva en bra reflekterande uppsats är att välja ett ämne, så välj klokt! Exempel: "Jag besöker min mamma som bor nära stranden som jag besökte mycket när jag växte upp, så jag ska skriva om det. Beroende på ditt ämne kan du behöva blunda och komma ihåg, läsa, titta, lyssna eller föreställa dig. Tillbringa några minuter med att levande tänka eller återuppleva ditt ämne. Exempel: "Jag gick och gick längs stranden idag och bara njöt av sanden, vattnet och vinden.


Jag tänkte på många andra strandpromenader jag har tagit och fyllde mitt sinne med minnen från andra strandresor. Skriv ner allt du kan tänka om ditt ämne. Du vill beskriva detta ämne som hur man gör en reflekterande uppsats som du kan, så tänk på lukter, smaker, ljud och smaker tillsammans med vad du ser. Försök att skriva ner levande adjektiv som beskriver dessa sinnesupplevelser. Slå upp meningsbeskrivande ord för hjälp. Du kan skriva ner dessa i meningar eller i fraser. Få bara ner så mycket du kan. Senare kommer du att förvandla detta till ett stycke. Exempel: "Jag ser vågornas rullning komma i ett dån upp till stranden. Vågorna slår om och om igen på stranden. Varje våg är densamma och ändå är varje våg unik.


Jag såg solen täckt av ett moln som reflekterade ljuset så att strålar spred sig åt alla håll, hur man gör en reflekterande uppsats. Saltdoften från sprayen kändes fräsch och ren. Det svala skummet från vågkanten täckte mina fötter när de sjönk ner i sanden. Jag gick längs och svingade mina sandaler i ena handen. Jag tog bilder på sanden, måsarna, vågorna, sedan generad tog jag en selfie av mig själv mot hur man gör en reflekterande uppsats havsvågor. Läs igenom listan med reflektionsfrågor nedan och välj ut minst tre du vill besvara. Exempel: "Jag valde frågorna: Vad märkte jag? Vad betyder denna händelse för mig? Hur formade den här platsen mitt liv? Läs dina frågor och svara sedan på dem. Detta behöver inte vara i formell uppsatsform eller i perfekta meningar.


Du vill bara få ner så många idéer som möjligt. Innan du kan börja skriva din uppsats måste du bestämma dig för vad som är det viktigaste du lärt dig av den här erfarenheten. Det "viktigaste" kommer att vara avhandlingen i din uppsats. Exempel: "Vad jag lärde mig från den här resan till stranden är att jag måste komma ihåg att mitt i att vara en vårdgivare till min hur man gör en reflekterande uppsats, min man, mina fem barn, mina elever och mina vänner, hur man gör en reflekterande uppsats Jag behöver också ta hand om mig själv och skapa ett utrymme för mig själv där jag kan vila och förnya mig. Om du vill se den sista uppsatsen jag har skrivit med hjälp av förskrivningsövningarna jag har gjort för den här uppsatsen, ta en titt på mitt reflekterande uppsatsprov på ett besök på stranden. Följande är ett utdrag från min reflekterande uppsats.


För att läsa uppsatsen i sin helhet, klicka på länken ovan. Trots det glömmer jag ibland bort att gå dit när jag besöker min mamma. Den här veckan hade jag kommit för att ta hand om henne under hennes gråstarrsoperation. Tillsammans med att hjälpa henne med möten och komma ihåg hennes ögondroppar, hade jag gjort små sysslor runt huset som var svåra för henne att göra. Vi hade också besökt min kusin och besökt rosenträdgården där min mormors aska ligger begravd. Dessutom hade vi haft många bra samtal, vilket förmodligen var den viktigaste delen av mitt besök.


Dagen innan jag skulle åka hade jag fortfarande inte besökt stranden. Det var då jag kom ihåg vad min vän Rhonda hade sagt till mig dagen jag gick, hur man gör en reflekterande uppsats, "Gå till stranden för mig när du är där! Precis som jag bryr Rhonda sig om sin mamma, men hon gör det varje dag, året runt. Hennes enda avbrott under de senaste åren sedan hennes far dog var en veckas resa som hennes man tog henne till stranden i Kalifornien. Så när jag tänkte på Rhonda, hade jag bestämt att jag behövde ta min egen resa till stranden.


Lärare tilldelar ofta den här typen av uppsatser för att få eleverna att tänka på vad de lär sig och för att fördjupa sig i en upplevelse. Förutom skoluppgifter används reflekterande uppsatser inom den professionella sfären för att hjälpa arbetare att lära sig. Här är hur proffs och studenter använder den här typen av uppsatser. Denna typ av uppsats ber dig att sammanfatta och sedan svara på ett stycke litteratur för att förstå det bättre och relatera det till ditt eget liv och dina erfarenheter. Lärare, läkare och socialarbetare använder ofta denna typ av skrift i sin utbildning. Det hjälper arbetsgivare och anställda att lära sig hur de kan göra sitt jobb bättre. Ibland ber instruktörer eleverna att svara på en föreläsning eller annan skoluppgift så att de kan visa vad de förstår.


Att skriva om det du lär dig kan också hjälpa dig att dela och interagera med andra elever, såväl som instruktören. Den här typen av skrivande kan hjälpa dig att lära dig att förstå och analysera dina egna livserfarenheter. Det kan också hjälpa dig att växa känslomässigt när du lär dig att förstå dig själv bättre. Svar: Att förklara innebörden av händelsen eller minnet är det bästa sättet att avsluta din reflektionsuppsats. Svar: Du bör alltid ha en titel på din uppsats. Om du använder en av mina idéer om uppsatsämne kan du ofta göra det hur man gör en reflekterande uppsats en kort version av frågan som titeln på din uppsats.


Titlar kan vara smarta eller bara enkla men gör dem inte för långa eller för dunkla. Glöm aldrig en titel eftersom den berättar för din läsare vad din uppsats handlar om. Svar: Om du skriver dina reflektioner om en föreläsning, du hur man gör en reflekterande uppsats skriv om följande:. Är det något den här föreläsningen fick dig att tänka på? Kanske en personlig upplevelse, något i nyheterna eller något i media? Svar: Ett utmärkt sätt att förmedla dina tankar är att direkt berätta vad du tänker eller känner. Du kan använda dessa meningsstartare:. Svar: Undvik att skriva personliga uppgifter som du skulle skämmas för att andra i din klass skulle få veta. Jag säger också till mina elever att inte skriva något de inte vill att deras mamma ska höra. Ibland har människor haft mycket svåra upplevelser i sina liv, och det kan vara väldigt läkande att skriva om dessa upplevelser, men en klassuppsats kanske inte är rätt plats.


Poängen med en klassskrivövning är att lära sig mer om att skriva tydligt och effektivt, och det kan vara svårt för en lärare eller andra elever att kritisera en uppsats som handlar om ett mycket personligt och känslosamt ämne. Svar: Se till att du beskriver innebörden av varje del av din berättelse, hur man gör en reflekterande uppsats. Förklara vad du lärt dig, hur detta relaterar till andra delar av ditt liv och varför detta är viktigt för dig. Fråga: När hur man gör en reflekterande uppsats en reflekterande uppsats, hur inför jag en reflekterande slutsats om hela lärande- och utvärderingsprocessen?


Svar: Här är några fraser som kan hjälpa dig att gå från beskrivningsdelen av en utvärderingsuppsats till slutsatsen:. Fråga: Hur man gör en reflekterande uppsats skriver jag en reflekterande uppsats om Singapores lärande från 2000-talet? Svar: Du skriver om hur Singapores utbildningssystem har påverkat dig. Svar: Reflektionsuppsatser handlar i allmänhet om upplevelser du har haft i ditt liv. Men det är säkert möjligt att läsa en berättelse eller höra en kan ha en viktig inverkan på hur vi tänker eller till och med våra handlingar. Om du vill skriva en reflektion om berättelsen måste du inkludera alla händelser i ditt liv som gjorde den berättelsen viktig och berätta den situation du befann dig i när du läste berättelsen.


Till skillnad från en sammanfattningssvarsuppsats som är ett annat sätt för dig att förklara ditt svar på en berättelse kommer du inte att berätta historien i detalj. Förklara istället de grundläggande konturerna av berättelsen och fokusera på hur den här berättelsen påverkade dina egna tankar, känslor och handlingar. Svar: För det mesta har en reflekterande uppsats inga referenser eftersom den är baserad på dina egna observationer och erfarenheter. Men om du ska hänvisa till någon forskning eller en artikel bör du inkludera det genom att använda personens namn och titeln på artikeln, hur man gör en reflekterande uppsats, eller genom att använda vilken referensstil som din instruktör har krävt MLA, hur man gör en reflekterande uppsats, APA eller Chicago. Jag säger åt mina elever att använda det här enkla formatet:, hur man gör en reflekterande uppsats.


Enligt James Jones i sin artikel, "How I Know How to Cite References", är det bästa sättet att citera





den stora gatsby-uppsatsen amerikanska drömmen



Vill du lära dig att skapa en exceptionell reflekterande uppsats som kommer att tjäna När du skriver din reflekterande uppsats bör du börja med att identifiera ett bra ämne för din uppsats. Båda är vanliga reflekterande uppsatstyper som studenter kan bli ombedda att skriva. Avsluta din uppsats med en retorisk fråga till dina läsare om hur de kan agera i en liknande situation. I den här guiden utforskar vi i detalj hur man skriver en bra reflekterande uppsats, inklusive vad som gör en bra struktur och några råd om skrivprocessen. Ämnet för en reflekterande uppsats kan vara nästan allt som har påverkat ditt liv på ett stort sätt. Hur man skriver ett reflektionspapper. Reflekterande uppsatser kanske inte verkar svåra att skriva, men de visar sig alltid vara svåra att ta itu med.


Här är de viktigaste tipsen om hur man skriver en reflekterande uppsats och alltid förblir relevant: I grund och botten utforskar studenten hur engagemanget förändrade eller utvecklade hans eller hennes karaktär. Medvetet bra förklaring av termen reflekterande uppsats med många bra poänger att framkalla i skrivandet, som känslor, observationer etc. En författare kan skapa ett sådant papper efter att ha analyserat en aspekt från omvärlden, efter att ha skaffat ny information som behöver delas på ett subjektivt sätt. Reflekterande uppsats i apa-stil. Aktuellt evenemang Pappersformat Awesome College Papers Online. Två reflekterande lärare En titt i vår litterära uppsats. Reflekterande journal exempel för lärarstudenter som kan. essä essaywriting exempel på övertala tal, torka. Hur man skriver en kemilabbrapport Självreflektion.


Exempel på personlig reflekterande uppsats Fantastisk reflekterande uppsats. Personliga reflekterande uppsatser Exempel Inspirerande Pin by. Hur man skriver ett reflekterande uppsatsformat, Tips EssayPro. Naturvetenskap Mikroundervisning Reflektion Uppsatsexempel, Uppsats. Reflekterande skrivande är alltså mer personligt än andra slag. Personliga reflekterande uppsatser Exempel Vackert hur man skriver. mba avhandlingstjänster, skriv uppsats om kärlek, uppsats. Skriv ett reflektionspapper med bilder Reflektionspapper. hur man skriver ut en reflekterande uppsats Google Sök i Vad är kärlek reflekterande uppsats exempel Hur man skriver en. Tips för att skriva en perfekt reflekterande uppsats i uppsats. Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Med övning och hjälp av en bra skrivhandledare. Börja med att fundera på hur du kan översätta det du lär dig i klassen till att skriva en bra uppsats. Ta dig själv ur det genom att överväga hur du kan informera andra om ditt lärande. Observera att reflekterande uppsatser från tredje person tenderar att åberopa den passiva rösten, vilket ofta avskräcks i akademiskt skrivande. Om du är osäker på om du ska skriva en reflekterande uppsats i första person eller tredje person, fråga din instruktör nu. Vissa reflekterande uppsatser ber dig att skriva om dig själv på ett sätt som du kanske inte är van vid att göra i formella övningar. För att välja det bästa ämnet för din reflekterande uppsats, tänk på allt du har gått igenom i din klass.


Alla metoder du väljer för brainstorming hjälper dig att begränsa de bästa ämnena för diskussion. Till skillnad från de flesta andra akademiska uppsatser ber reflekterande uppsatser dig att gräva djupt i dina personliga åsikter och hur de bildades. Du kan relatera berättelser från din barndom, som vanligtvis utelämnas från formella expository essäer. Alternativt kan du prata om varför du har vissa idéer, tankar eller åsikter och hur kursmaterialet har förändrat dig. För att hjälpa dig komma igång med att välja de bästa ämnena för en reflekterande uppsats, se den här praktiska listan.


Hur förhåller du dig personligen till karaktären i en bok? Har du liknande personligheter men olika erfarenheter, eller olika personligheter men liknande erfarenheter? Hur relaterar eller jämför den här boken med andra du har läst tidigare, i den här klassen eller i andra? På vilket sätt tror du att kultur eller kön påverkade romanens teman eller resultat? Om romanen utspelade sig i en annan historisk period eller ett annat kulturellt sammanhang, vad skulle förändras? I vilken grad är karaktären en produkt av hans eller hennes kultur, som reflekterar över dina egna personliga erfarenheter?


Hur jämför detta konstverk eller musik med andra du har studerat i den här klassen eller andra, och varför? Reflektera över kursläsningarna och ge dina egna insikter om hur de kan tillämpas på förändringar i den offentliga politiken. Hur bekräftar dina personliga erfarenheter det vi har läst i klassen om specifika politiska frågor? Håller du med eller inte håller med författarens? Reflektera över effektiviteten av olika terapeutiska insatser vid behandling av olika psykologiska störningar. Reflektera över din personliga omvårdnadsfilosofi och hur den kan påverka din praktik. Reflektera över anledningarna till varför du tog den här kursen och hur den här kursen förändrar dina synsätt och åsikter. Beskriv en situation där du visade ledarskapsförmåga. Reflektera över de människor som har format vem du är idag.


Hur hoppas du kunna vara en inspiration för andra? När du har kommit på ett lämpligt ämne kan du börja komponera en disposition för din reflekterande uppsats. Öppna med en stark anekdot eller kraftfull statistik som leder in i huvudämnet för diskussion. Lista kortfattat de huvudämnen du kommer att ta upp i den reflekterande uppsatsen. Ämnessats: Huvudidén för detta stycke. Exempel och skäl för ditt påstående. Förklaringar och diskussion. Omformulera avhandlingens uttalande med olika ord, vilket leder till en stark slutsats. Lämna läsaren med en känsla av avslutning, summera vad du har lärt dig eller kärnan i reflektionen.


När du har skapat en disposition blir det lättare att hålla sig på rätt spår när du skriver. En bra disposition ger dig självförtroende när du börjar skriva uppsatsen. Hook: Min mamma immigrerade till USA, anlände helt själv och kunde väldigt lite engelska. Mina personliga erfarenheter som första generationens amerikan i min familj har format min egen attityd till immigration. Avhandling: Som vi lärde oss i kursläsningar av Jones, Smith och Wallabee, blandar immigrationserfarenhet det personliga och det politiska. Ämnessats: Som Jones påpekar har immigration stor betydelse för sammanhållningen i familjeenheter. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats.


Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning. Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen. Andra artiklar. Lista utbildning på ett CV trovärdiga källor för forskning Hur man övervinner skribentens blockeringar av skiljetecken. Typer av meningar Skriva i kursiv Skriva i kursiv. Skriven av.


Behöver en reflekterande uppsats skriven? Skriv mitt papper åt mig. Behöver du hjälp med din reflekterande uppsats? Räkna med stöd från våra professionella skribenter. Få skrivhjälp. Reflekterande uppsats: Är mytologi fortfarande relevant? Min forskningserfarenhet. Den här webbläsaren stöder inte PDF-filer. Ladda ner PDF:en för att se den: Ladda ner PDF. Fick en idé men kämpar med att implementera den? Fortsätt till beställning. Innehållsförteckning. Vad är en reflekterande uppsats? Senaste kundrecensioner. Kund-ID: Slösa 5 timmar.

No comments:

Post a Comment